Aeropress
„Bez trochy síly by to nešlo“Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu může…
Světoznámý aeropress nyní v novém křišťálově čistém designu z materiálu Tritan. Tento materiál je daleko odolnější proti otřesům a oděrkám, než klasický polypropylen. Materiál se také snadno udržuje a může do myčky.
Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu může pokaždé chutnat trochu jinak. Je to jedna z nejrychlejších variant přípravy kávy. Díky své konstrukci se také skvěle hodí na cesty.
Káva se v aeropressu extrahuje velmi rychle a při nižší teplotě vody, se zní neuvolňuje tolik kyselin jako při překapávané kávě například v Chemexu. Tlak na kávu je silnější než v French Pressu, takže získáme více chuťových esencí. Rozhodně ale nejde o tlak 9 barů, jež je nutný pro přípravu tradičního espressa.
Postup přípravy:
Existují dvě metody přípravy aeropressu KLASICKÁ a OBRÁCENÁ
Klasická:
Sítko s filtrem našroubujeme na spodek aeropressu
Aeropress položíme filtrem dolů na šálek
Do aeropressu nasypeme kávu a zalijeme trochou vody
Káva začně vzkvétat - cca 30 sekund
Dolijeme vodou
Počkáme další půl minuty až minutu
Do aeropressu zasuneme píst a tlačíme kávu přez filtr do šálku
Obrácená:
Aeropress postavíme na píst a druhý`díl nasadíme nahoru tak, že kávu sypeme na píst a sítko s filtrem je zatím odložené
Na píst nasypeme kávu a zalijeme trochou vody (můžeme promíchat)
Káva začne vzkvétat - cca 30 sekund
Počkáme další půl minuty až minutu
Navrch našroujeme sítko s filtrem
Aeropress otočíme na šálek a pístem tlačíme kávu
„Bez trochy síly by to nešlo“Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu může…
„Stará dobrá klasika v novém provedení.“Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu…
„Dostupné řešení i pro náročné, již od roku 1940“.Název chemex by mohl evokovat složité aparáty jako z chemické laboratoře, a jste docela blízko pravdy. Možná vás ale překvapí, jak jednoduše a…
„Je libo esspresso bez kávovaru? “V jednoduchosti je krása, proto se Bialetka skládá pouze ze tří částí: nádobka na vodu, zásobník na kávu a samotná konvička. Voda pak po zahřání a natlakování…