moka_express_6a.jpg

Bialetti Moka Express, sada 6 šálků

„Je libo esspresso bez kávovaru? “

V jednoduchosti je krása, proto se Bialetka skládá pouze ze tří částí: nádobka na vodu, zásobník na kávu a samotná konvička. Voda pak po zahřání a natlakování „provře“ přes dávku kávy do vrchní části konvičky, ze které se ve výsledku káva nalévá.

Bialetti konvička je vyrobena z potravinářského hliníku v nezaměnitelným osmihranném tvaru s plastovou rukojetí pro příjemný úchyt bez popálení. Hliník je v tomto případě velice oblíbený a to hned ze dvou důvodů – skvělé teplovodivé vlastnosti, díky kterým se voda ohřeje rovnoměrně a protože se časem při používání potáhne patinou a „nasaje chuť kávy“. Konvičku se právě proto nedoporučuje mýt chemickými saponáty. Ztratila by právě ono kouzlo „nasátých“ káv.

Tento typ konvičky není určen na indukci.

Kód
BiaExp2_42e8eb_573f03
EAN
8006363011631
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
635,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
525,00 Kč/ks
ks

Popis

Historie značky Bialleti sahá až do roku 1933. Za jejím vznikem stojí italský inženýr Alfonso Bialetti, který se sám stal ikonou celé značky - panáček s knírkem je podobizna jeho samotného.

Svou tehdejší inspiraci čerpal ze strojů používaných na praní prádla.

Často bývají moka konvičky označovány jako „Bialetky“.

Postup přípravy:

  1. Do spodní nádobky nalijeme vodu až po ventil
  2. Vložíme čisté sítko na kávu a naplníme jej kávou. Neupěchováváme, pouze rovnoměrně zarovnáme
  3. Mletí doporučujeme hrubší, než na klasické espresso. Doporučujeme vždy používat čerstvě namletou kávu
  4. Sešroubujeme obě části k sobě. Je důležité, aby sítko mezi bylo čisté, jinak bude káva přes škvírku prskat
  5. Postavíme na sporák a na mírném plameni vyčkáváme, než káva začne stoupat vzhůru
  6. Jakmile hladina kávy vystoupá po ústí hubičky je nutné konvičku stáhnout z ohně a nechat v klidu dojít. Káva tak není přepálená a neztratí svou lahodnou chuť

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články