aeropress_GO.jpg

Aeropress GO

„Stará dobrá klasika v novém provedení.“

Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu může pokaždé chutnat trochu jinak. Je to jedna z nejrychlejších variant přípravy kávy.

A nově v provedení zaměřené na cestovatele! Verze GO! Celý aeropress se vejde do hrnu, který je součástí celého setu. Jediné, co potřebujete je mletá káva a horká voda.

Káva se v aeropressu extrahuje velmi rychle a při nižší teplotě vody, se zní neuvolňuje tolik kyselin jako při překapávané kávě například v Chemexu. Tlak na kávu je silnější než v French Pressu, takže získáme více chuťových esencí. Rozhodně ale nejde o tlak 9 barů, jež je nutný pro přípravu tradičního espressa.

Velikost:
AeroPress Go: 12 cm x 9 cm x 9 cm
AeroPress Go s celou sadou uzavřenou v kelímku s víčkem: 14 cm x 10 cm x 10 cm

Postup přípravy:

  • (filtrovaná) Voda o teplotě 75-95°
  • Odvážíme (nebo odhadneme) 17g kávy a nameleme na střední hrubost
  • Když voda vře, propláchneme papírový filtr horkou vodou, abychom se zbavili papírové chuti
Výrobce
Aeropress
Kód
aeroGO
EAN
085276001005
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
708,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
585,00 Kč/ks
ks

Popis

Existují dvě metody přípravy aeropressu KLASICKÁ a OBRÁCENÁ

Klasická:

Sítko s filtrem našroubujeme na spodek aeropressu
Aeropress položíme filtrem dolů na šálek
Do aeropressu nasypeme kávu a zalijeme trochou vody
Káva začně vzkvétat - cca 30 sekund
Dolijeme vodou
Počkáme další půl minuty až minutu
Do aeropressu zasuneme píst a tlačíme kávu přez filtr do šálku

Obrácená:

Aeropress postavíme na píst a druhý`díl nasadíme nahoru tak, že kávu sypeme na píst a sítko s filtrem je zatím odložené
Na píst nasypeme kávu a zalijeme trochou vody (můžeme promíchat)
Káva začne vzkvétat - cca 30 sekund
Počkáme další půl minuty až minutu
Navrch našroujeme sítko s filtrem
Aeropress otočíme na šálek a pístem tlačíme kávu

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články