moka_express_2.jpg

Bialetti Moka Express, sada 2 šálků

„Je libo esspresso bez kávovaru? “

V jednoduchosti je krása, proto se Bialetka skládá pouze ze tří částí: nádobka na vodu, zásobník na kávu a samotná konvička. Voda pak po zahřání a natlakování „provře“ přes dávku kávy do vrchní části konvičky, ze které se ve výsledku káva nalévá.

Bialetti konvička je vyrobena z potravinářského hliníku v nezaměnitelným osmihranném tvaru s plastovou rukojetí pro příjemný úchyt bez popálení. Hliník je v tomto případě velice oblíbený a to hned ze dvou důvodů – skvělé teplovodivé vlastnosti, díky kterým se voda ohřeje rovnoměrně a protože se časem při používání potáhne patinou a „nasaje chuť kávy“. Konvičku se právě proto nedoporučuje mýt chemickými saponáty. Ztratila by právě ono kouzlo „nasátých“ káv.

Tento typ konvičky není určen na indukci.

Kód
BiaExp2
EAN
8006363011686
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
460,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
380,00 Kč/ks
ks

Popis

Historie značky Bialleti sahá až do roku 1933. Za jejím vznikem stojí italský inženýr Alfonso Bialetti, který se sám stal ikonou celé značky - panáček s knírkem je podobizna jeho samotného.

Svou tehdejší inspiraci čerpal ze strojů používaných na praní prádla.

Často bývají moka konvičky označovány jako „Bialetky“.

Postup přípravy:

  1. Do spodní nádobky nalijeme vodu až po ventil
  2. Vložíme čisté sítko na kávu a naplníme jej kávou. Neupěchováváme, pouze rovnoměrně zarovnáme
  3. Mletí doporučujeme hrubší, než na klasické espresso. Doporučujeme vždy používat čerstvě namletou kávu
  4. Sešroubujeme obě části k sobě. Je důležité, aby sítko mezi bylo čisté, jinak bude káva přes škvírku prskat
  5. Postavíme na sporák a na mírném plameni vyčkáváme, než káva začne stoupat vzhůru
  6. Jakmile hladina kávy vystoupá po ústí hubičky je nutné konvičku stáhnout z ohně a nechat v klidu dojít. Káva tak není přepálená a neztratí svou lahodnou chuť

 

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články