Peru Tres Mosqueteros Washed 454g
Intenzivní chuť kakaa s decentní oříškovou dochutí.Káva s velmi mírnou aciditou a světlou cremou, s výbornou strukturou a plným tělem. Intenzivní chuť kakaa doprovází karamelové aroma…
Oblast: La Merced, Chanchamayo
Metoda zpracování: promytá
Sklizeň: červen-říjen
Nadmořská výška: 1.200 - 1.900 m.n.m
Odrůda: Arabica - Typica, Caturra, Pacas
Sklizené kávové třešně jsou nejprve tříděny buď mechanicky nebo v nádržích s vodou, aby se odstranily nezralé třešně a jiné cizí látky. Poté jsou zpracovány pomocí depulperů, které odstraní slupku (exokarp) a dužinu (vnější mezokarp).
S částí slizu (vnitřní mezokarp) ponechanou na pergamenu (endokarp) jsou kávová zrna fermentována v nádržích s vodou po dobu přibližně 14 až 36 hodin. Během této doby mikroorganismy v zrnech pomáhají rozkládat "sliz" pomocí svých enzymů.
Poté jsou zrna omyta čerstvou vodou a sušena buď na cementových terasách nebo na vyvýšených lůžkách. Pravidelně se obracejí, aby se zabránilo nežádoucí plísni a další fermentaci, a když zrna dosáhnou přibližně 11% vlhkosti, jsou skladována v pergamenu (endokarp), než jsou balena a připravena k expedici.
Intenzivní chuť kakaa s decentní oříškovou dochutí.Káva s velmi mírnou aciditou a světlou cremou, s výbornou strukturou a plným tělem. Intenzivní chuť kakaa doprovází karamelové aroma…
Sametové tělo s kořeněnou dochutí.Tato skvělá káva se rodí ve Východoafrické propadlině, kde farmáří ctí tradici a sklízí kávová zrna potomků původních rostlin Arabica. Široká škála odrůd roste…
Jemná sladká vůně čokolády a dlouhotrvající dochuť.Káva Brazil Cerrado Dulce N.Y. 2 Scr. 17/18 Fine Cup se zpracovává suchou metodou, což jí propůjčuje příjemné plné tělo a čistou, sladkou…