Kávová linka +420 312 312 077

Kávový kurz - domácí příprava kávy

V tomto kurzu se dozvíte o kávovníku jako rostlině, o jeho cestě historií od samého vzniku až po současnost. Dozvíte se, kde a za jakých podmínek se kávovníky pěstují, o sklizni a zpracování kávových zrn, až po jejich pražení. Dostanete také mnoho praktických rad, jak zacházet s kávovými zrny  a jak si kávu správně a chutně připravit v pohodlí Vašeho domova. Uvidíte též, jak má vypadat správně připravené espresso a budete si moci vyzkoušet všechny alternativy přípravy kávy.

Teoretická část obsahuje

  • historie kávovníku, pěstování, zpracování, pražení
  • historie jednotlivých příprav kávy
  • vysvětlení a ukázka přípravy espressa

Praktická část je věnována ukázkám a ochutnávce alternativních příprav

  • drip, clever drip
  • french press
  • aero press
  • chemex
  • vacum poot
  • mypressi twist
  • hand press

Maximální počet účastníků:  6
Cena kurzu pro účastníka je 1.000,- Kč

Kurz probíhá obvykle v odpoledních či ve večerních hodinách v prostorách Kávového centra v Praze. Délka kurzu je asi 2 - 2,5 hodiny. Každý účastník si z kurzu odnáší také vzorky různých káv s ohledem na jeho chuťové preference a způsob přípravy kávy.

Prohlédněte si kompletní nabídku kávových kurzů Coffee Club.