Kávová linka +420 312 312 077

Kávový kurz - barista

Absolvent tohoto kurzu si odnáší komplexní teoretické a praktické znalosti o kávě, které jsou nezbytné pro plnohodnotnou práci v kavárně. Seznámí se nejen s historií kávovníku, ale dozví se také místa kávovníkových plantáží, kdy jsou sklízeny a způsoby zpracování plodů až po proces pražení. Účastník kurzu také získá informace o obchodu s kávovým zrnem a jeho dlouhé cestě do našeho šálku. Během praktické části si osvojí základní návyky správné přípravy espressa, zpěňování mléka pro cappuccino a základy techniky latte art. Patřičná péči je věnována i technologiím, používaným v kavárně a postupům, jak tyto technologie správně čistit a udržovat.

Teoretická část:

  • historie kávovníku
  • pěstování, zpracování, pražení kávových zrn
  • historie příprav kávy
  • barista a jeho pomůcky
  • technologie v kavárně
  • alternativní přípravy
  • kávové nápoje
  • hygiena a údržba technologií

Praktická část:

  • nastavení, čištění a údržba mlýnku
  • příprava espressa a cappuccina
  • základní prvky dekorace technikou latte art
  • čištění údržba technologií

Maximální počet účastníků:  4

Cena kurzu pro účastníka:    4500,- Kč (cena kurzu zahrnuje oběd)

Tento celodenní baristický kurz probíhá ve špičkově vybavených prostorách Kávového centra v Praze. Obvyklý začátek je v 10hodin dopoledne a domů se nedostanete dříve, než dokonale zvládnete přípravu espressa (obvyklá doba trvání je 8 hodin). Velký prostor je věnován Vašim otázkám a zejména praktickému tréningu. Budete mít dostatek času, kávy i mléka, abyste pod vedením zkušeného baristy získali správné návyky a dovednosti pro přípravu kávových nápojů na profesionálních technologiích.

Prohlédněte si kompletní nabídku kávových kurzů Coffee Club.