DSC_9238opraveno.jpg

Hario Dripper V60-01 plastový bílý

Plastový filtr pro přípravu filtrované kávy 1-2 porce.

Jedná se o metodu přípravy kávy, která je založená na filtrování kávy přes papírový filtr. Jednoduchost a skvělý výsledek řadí dripper mezi nejpoužívanější alternativní metody přípravy. 
 
Dripper, který vám vzhledem asi připomene porcelánový, skleněný nebo plastový hrníček s podšálkem, se do celého světa rozšířila z asijských zemí. Je to moderní metoda, která má však pár let historie za sebou, vznikla na počátku 20. století.

Díky „podšálku“ se dripper dá postavit na konvici nebo hrneček a mezi ně se vkládá filtr. Uvnitř dripperu je otvor, kterým skrz filtr protéká káva, a také drážky, které přidržují filtr na místě a odvádí vzduch.
 
Výrobce
HARIO
Kód
458
EAN
4977642724204
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
110,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
91,00 Kč/ks
ks

Popis

Jaký dripper si vybrat? 

Nejzásadnějším faktorem pro vás nejspíš bude velikost dripperu čili jaké množství kávy v něm můžete připravit. Velikost 1 je vhodná na přípravu 1 až 2 šálků kávy, ve velikosti 2 připravíte až 4 šálky. 
 

Příprava kávy v dripperu 

1. Nejdříve si umelte 18 gramů čerstvé kávy na "polohrubo"
2. Vložte filtr do dripperu a proplachněte ho vodou aby se zbavil papírové chuti. Poté do něj nasypte umletou kávu. Dripper zaléváme na dvakrát.
3. Dripper usaďte na hrnek nebo konvičku. Kávu trochu zalijte vodou o teplotě 89 až 93stupňů, aby se předpařila, a pak lijte pomalu zbytek horké vody. Při tomto množství kávy doporučujeme 250ml vody. Káva se začne louhovat. Prvotní správné nalévání je od středu k okraji a druhé od okraje do středu.
4. Do konvičky nebo hrnečku pod dripperem se vylouhuje káva. Louhování by nemělo trvat děle než tři minuty. Filtr vyhoďte do koše, kávu nechte trošku schládnout a vychutnejte si svůj šálek kávy.
 

 Tip na závěr: Pokud se vám připravená káva zdá bez chuti, zkuste ji umlít více na jemno. Pokud je naopak hořká, zkuste hrubější mletí.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články