hario-syphone-technica-600ml-tca-5.jpg

Hario Syphone Technica 600ml TCA-5

Efektivní příprava filtrované kávy

Vacuum pot je v našich končinách poměrně neznámý přístroj. A víte co? Je to škoda, protože pomocí vacuum potu můžete docílit ještě lepší chuti kávy než při mnohých jiných alternativních metodách. Jedná se o takzvaný vakuový kávovar, díky kterému se vaše každodenní příprava kávy může proměnit v zajímavý rituál, zvláště proto, že připomíná nějaký alchymistický úkon. 

Vacuum pot připomíná chemické náčiní z laboratoře. Skládá se ze dvou skleněných baněk, které jsou spojeny trubicí, mezi nimi se také nachází filtr. Do spodní baňky se dává voda, která se pak při zahřívání mění v páru a putuje trubicí nahoru do horní baňky. V horní baňce dochází ke smísení vody a kávy a tím se káva extrahuje. Když odeberete zdroj tepla, v horní baňce se pára mění na vodu a v dolní baňce vzniká vakuum, které vám „vcucne“ tekutinu z horní baňky dolů přes filtr. A výsledný nápoj je na světě – bez lógru, s výbornou chutí a čistý. Vacuum pot je zkrátka velice efektivní metodou přípravy kávy. 

Velikost tohoto modelu stačí na pět šálků (600 ml) kávy

Kód
9900184
Dostupnost
Skladem
Naše cena s DPH
2 290,00 Kč/ks
Naše cena bez DPH
1 893,00 Kč/ks
ks

Popis

Kde se vzal vacuum pot? 

Vacuum pot se poprvé objevuje někdy na počátku 19. století, kdy vznikají jeho první prototypy v sousedním Německu, později se přidávají i jiné patenty, zejména francouzské. Dnes u nás však vacuum pot není tak známý jako v předešlých letech, už se ale pomalu vrací jeho čas a je to dobře. Oblíbený je zejména v Americe a Japonsku.

Parametry

Soubory ke stažení

Odkazy a videa

Komentáře

Hodnocení

Články