Kávová linka +420 312 312 077

Colombia San José Barrique Rum Fermentation

Jedinečná chuť této kávy je výsledkem spojení tradic předávaných po několik pokolení a nových postupů, na jejichž konci stojí okouzlující a nečekaně silné aroma kolumbijského rumu.

1 190 Kč1 035 Kč bez DPH

Skladem
Omezené množství

Tato káva pochází z proslulé kolumbijské oblasti Caldas, okouzlujícího místa, které bylo díky svým tradicím a kulturnímu odkazu zapsáno na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. A právě zde byla poprvé kávovému světu představena také chuťově velmi zajímavá kávová specialita, kterou nyní v omezeném množství nabízíme i Vám. 

Jedná se o velmi osobitou kávu, která v sobě skrývá výrazné aroma i chuť. V té dominují lehce nasládlé rumové tóny, které se v dlouhotrvající dochuti jen velmi pomalu vytrácí a které mohou být v závislosti na stupni pražení provázeny jemnými odstíny třešňového likéru. Tajemství chuti kávy Colombia San José tkví v jejím netradičním zpracování. Zelená kávová zrna několik měsíců odpočívají v barikových sudech, kde získávají svou typickou chuť i vůni. Ta se vepsala do dubového dřeva během dlouholetého zrání kolumbijského rumu.

Farmáři se při pěstování kávy opírají o více než 100 letou tradici, kdy se dokázali přizpůsobit náročným podmínkám, které jim obtížný horský terén přináší. Své kávovníky pěstují na malých svažitých plochách pod ochranou vzrostlých stromů, kde v nadmořské výšce 1350 - 1470 m.n.m. čerpají svou sílu z velmi úrodné půdy. Půdu plnou důležitých živin a minerálů, které získala z popela nedaleké sopky Nevado del Ruiz. Na úpatí zelených svahů probíhá 3x do roka ruční sběr, který zajišťuje sklizeň těch nejzralejších kávových třešní, temně purpurové barvy.

Farma byla založena původně jako rodinná firma v roce1963, nyní na ní hospodaří již 3. generace. Společným cílem bylo vždy šetrné hospodaření a ochrana přírodních zdrojů, stejně tak rozmanitosti zdejší fauny a flory. Místní farmáři kladou velký důraz na hospodárné nakádání s vodními zdroji a udržení kvality vody. Velkou pozornost věnují zavádění nových postupů a zvyšování efektivity procesů při výrobě, to vše s úctou k místním tradicím. Protože předávání tradic a rozvoj místní komunity vidí jako jedno ze svých hlavních poslání.

Metoda zpracování: fermentace v barikových sudech
Region: Caldas
Farma: San José
Odrůda: Castillo
Nadmořská výška: 1350 - 1470 m.n.m.
Topografické údaje: kopcovitý až horský terén
Období sklizně: srpen - prosinec

Farmáři: Guillermo Alvarez Arias, Carmenza Monsalve Botero, Juan Carlos Monsalve Botero, David Alvarez Carvajal, Sergio Alvarez Carvajal, Cassandra Howard

Colombia San José Barrique Rum Fermentation