Kávová linka +420 312 312 077

Aeropress

„Bez trochy síly by to nešlo“

699 Kč 578 Kč bez DPH

Skladem
Doporučujeme

Pro milovníka kávy je Aeropress snad nejlepší domácí pomocník. Reaguje totiž velmi citlivě na různou hrubost mletí zrn a teplotu vody a tím káva z aeropressu může pokaždé chutnat trochu jinak. Pro netrpělivce je to metoda velmi rychlá. Díky své konstrukci se také skvěle hodí na cesty, nejlépe s malým mlýnkem, který lze převážet uvnitř Aeropressu.

Jelikož se káva v aeropressu extrahuje velmi rychle a při nižší teplotě vody, se zní neuvolňuje tolik kyselin jako při překapávané kávě například z Chemexu. Tlak na kávu je silnější než v French Pressu, takže získáme více chuťových esencí. Rozhodně ale nejde o tlak 9 barů, jež je nutný pro přípravu tradičního espressa.

Postup přípravy:

  • (filtrovaná) Voda o teplotě 75-95°
  • Odvážíme (nebo odhadneme) 17g kávy a nameleme na střední hrubost
  • Když voda vře, propláchneme papírový filtr horkou vodou, abychom se zbavili papírové chuti

Existují dvě metody přípravy aeropressu KLASICKÁ a OBRÁCENÁ

Klasická:

Sítko s filtrem našroubujeme na spodek aeropressu
Aeropress položíme filtrem dolů na šálek
Do aeropressu nasypeme kávu a zalijeme trochou vody
Káva začně vzkvétat - cca 30 sekund
Dolijeme vodou
Počkáme další půl minuty až minutu
Do aeropressu zasuneme píst a tlačíme kávu přez filtr do šálku

Obrácená:

Aeropress postavíme na píst a druhý`díl nasadíme nahoru tak, že kávu sypeme na píst a sítko s filtrem je zatím odložené
Na píst nasypeme kávu a zalijeme trochou vody (můžeme promíchat)
Káva začne vzkvétat - cca 30 sekund
Počkáme další půl minuty až minutu
Navrch našroujeme sítko s filtrem
Aeropress otočíme na šálek a pístem tlačíme kávu

Již brzy fotografické návody těcto postupů...

Doporučujume Vaší pozornosti